Hög kvalitet
Prislöfte
Enkla monteringsanvisningar
Till kassan
Summa: 0

Logga in

Kundvagn / 0 produkter

Kundvagnen är tom

Inte säker på var du ska börja?
Se våra nyheter
SUMMA 0,-

Vanliga frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren angående våra grillkåtor, frakt, leverans, grundarbete och mer. Kontakta oss här om du inte hittar din fråga i listan.

1. Är deras produkter lätta att montera?

Nu levereras alla våra grillstugor, vindskydd ocg lusthus från Arctic Outdoor Cabins som de enda i Europa med 3D-animerade monteringsinstruktioner och visar alla installationsstegen i detalj – från början till slut. Aldrig tidigare har det varit lättare att montera en grillstuga själv eller tillsammans med andra.

 

2. Vilka betalningsmetoder finns?

Att ni som kund kan betala tryggt och säkert är viktigt för oss. Vi erbjuder er därför en av marknadens bästa och mest flexibla betalningslösningar. Du kan betala med Klarna Checkout eller faktura (25 000 SEK på beställning, resten vid leverans). Vid fakturering av förskott kräver vi en godkänd standard kreditkontroll som vi kontrollerar efter beställning.

 

3. Vad är kostnaden för frakt?

Vårt fraktpris börjar på 2 990, och varierar beroende på modell, storlek och hur många paket som skickas. Lägg produkten i kassan för att få fraktpriset för det du vill köpa.

 

4. Kan du rekommendera mig en produkt?

Ja, det gör vi om du vill. Hur många är normalt tillsammans? Vill du ha en grillkåta, vindskydd eller lusthus? Finns det något annat som är viktigt för dig när du väljer en modell och storlek? Kontakta oss gärna här, så ger vi gärna en rekommendation om vad som passar dina behov. 

 

5. Finns det något jag behöver ordna vid leveransen?

Produkterna på 7 kvm, 10 kvm eller 12 kvm kan levereras med bil med bakgavellyft. Om du inte väljer leverans med bakgavellyft är köparen ansvarig för att arrangera traktorn eller lastbilen med långa gafflar som kan utföra lossningen av produktens vikt. Om du vill ha hjälp med att ordna lossning, kan vi också organisera avlastning vid en terminal nära dig. Om du vill ha leverans med lastbil med kran kan vi hjälpa till med detta mot tillägg i pris.

 

6. Jag har önskat ett leveransdatum, kan jag planera montering nu?

Ja, du kan börja göra grundläggande arbete av botten och planera montering, men vi rekommenderar att du väntar på att samla folk eller anställa snickare när du får ett meddelande om att produkten har skickats från oss.

 

7. Vad är normal leveranstid?

Det finns en stor efterfrågan på våra Royal-produkter som ger längre leveranstid. Våra Premium-produkter har kortare leveranstid. Du kan också ordna leverans i förväg.

 

8. Var kan jag hitta bottenritning på produkten jag beställde?

På produkten i onlinebutiken hittar du bottenritningen på den produkt du har beställt.

 

9. Har beställt en produkt. Hur ska jag förbereda botten?

Kolla rekommenderat bottenarbete på produkten i onlinebutiken. Om du har beställt heltackende golv är det vanligast att lägga detta på leca-block. 

 

10.Vad gör jag om röken inte vill gå upp genom skorstenen på grillstugan?

Detta kan hända vem som helst och det är många faktorer som kan spela in om röken går rakt ut ur skorstenen eller inte. Faktum är att vädret kan spela in, om det är högtryck eller lågtryck kan påverka luftflödet (draget) i elden, eller om vinden kommer från "fel" håll kan det också störa röken.
Vi rekommenderar att du alltid börjar med att elda lugnt med tunn och torr tändved, detta för att värma röret så att det inte skapas en "propp" och röken kommer ner igen i hytten. För att få optimalt drag till elden rekommenderar vi även att du har ett eller flera tilluftsrör som får frisk luft utifrån till under grillen och att du använder en eldstad. Bålring levereras med alla grillstugor (Royal) och lusthus (Royal), och går även att köpa i vår webbutik.
Det kan vara nödvändigt att experimentera med avståndet mellan grillen och rökfällan. Vi brukar säga att det ska vara så lågt som möjligt, men ändå så att man kan se personen som sitter på andra sidan. Ibland måste den vara lägre eller högre än vad som rekommenderas.
Om grillen är helt ny måste den ofta brännas in. Det vill säga att man måste använda den lite innan den fungerar optimalt vad gäller rök och drag. För att hjälpa till med detta kan du ha ett fönster eller en dörr på glänt ett tag.
 

11. Vad menas med att behöva fixa lossning?


Grillkåtan skickas i en färdig byggsats som måste lastas från lastbilen med en truck / traktor med gafflar. Om du inte har en traktor kan du kanske ha en granne / bonde i närheten som kan hjälpa dig med detta. Om du önskar kan vi leverera med en bil som har en bakgavellyft till ett pris på 990,- (7m2-12m2) eller 2990, - (15m2-17m2, -).
 

12. Kan jag hämta grillkåtan med ett släp?


Ja. Vi levererar till nästan alla post- och godsterminaler. Här kan du hämta pallen med släpvagn. Då gäller normalt fraktpris. Detta är ett bra alternativ för dig som inte har möjlighet att lossa dig hemma eller på sommarhuset.
 

13. Kan jag fysiskt se produkten innan jag beställer?


I grund inte, men du kan placera många av våra stugor direkt i trädgården med AR på din iPhone eller iPad. Se mer om detta under produkt- och AR-beskrivningen (Obs! Du måste använda Safari på din iPhone eller iPad för att detta ska fungera).Vi är en ren online butik och skickar våra produkter direkt från fabriken. Anledningen till att vi inte har visningsutrymmen är att undvika dyra mellanhänder. När det inte finns några koronarestriktioner kan vi titta på lösningar för att kunna besöka en av våra tidigare kunder eller ambassadörer som bor nära dig. Vi hjälper dig så bra som möjligt oavsett vad, kontakta oss för att hitta den produkt som är bäst för dig.
 

14. Vad ska grillkåtan behandlas / målas med?


Våra stugor levereras obehandlade. Vi rekommenderar regelbunden fläck eller färg som tål väder. Det viktigaste är att träet är skyddat och att du får den färg du vill ha i stugan. Målet med att behandla kåtan (förutom att den ska se snygg ut) är att behålla garanti och kvalitet. Stugan måste behandlas både inne och ute.
 

15. Vad är ett gnistskydd?


Gnistskydd förhindrar att gnistor träffar dig, dina kläder, bordet och samtidigt dämpar det värmen runt grillen så att du får en bekväm grillupplevelse. Vi rekommenderar gnistskydd för alla våra grillstugor. Dessa är standardtillbehör på Premium kåtor.
 

16. Vad är en eldring?

Eldringen i metall är i mitten av grillen och säkerställer bra drag och driver rök upp effektivt i skorstenen. Bålringen bidrar till en bättre grillupplevelse.  

17. Hur kan jag lagra artikeln efter mottagandet? 

Du kan förvara förpackningen ute eller inne, men använd en extra presenning så att fukt inte kan dra in i träet. Se till att förpackningen är fullständig och tät innan förvaring (mot vatteninträngning). Om förpackningen utsätts för fukt kan byggnaden skadas och det går inte att montera den eftersom materialen kan vridas. Använd sedan presenning och tejp runt förpackningen för säker förvaring. Det ska inte heller ligga direkt på marken. Använd några plankor för att få upp den från marken för att skydda dig mot fukt / vatten.

 

18. Vad är deras produkter gjorda av?

Vi använder senodlad tall av bästa kvalitet, vilket säkerställer dig det bästa som finns både i ytbehandling och materialkvalitet. Senvuxen tall innebär att du får många vackra årringar och produkten har en naturlig fukt vilket gör att den inte spricker när du installerar hytten.

 

 

 

 

 

 

Fick du inte svar på din fråga? Skicka ett meddelande via kontakta oss genom att klicka här, så svarar vi dig så snart som möjligt! :)