Hög kvalitet
Prislöfte
Enkla monteringsanvisningar
Till kassan
Summa: 0
Kundvagn / 0 produkter

Kundvagnen är tom

Inte säker på var du ska börja?
Se våra nyheter
SUMMA 0,-

Hur man tänder grillen för första gången

Stugan är inställd och du är redo att grilla, men hur ska du skjuta för första gången? Vi ger dig tips för en lyckad grillupplevelse. 

Grundarbete och ventilation för grillen

För att få optimalt drag för branden rekommenderar vi också att du installerar ett eller flera tilluftsrör när du gör grundarbete. Tilluftröret skall hämta luft från utsidan så att du får en optimal grillupplevelse. 

Använd torrt brän på ett nytt grill

Vi rekommenderar att du alltid börjar med litet och torrt tändträ för att värma upp röret och att det inte skapar en "propp" och röken kommer ner igen i stugan. 

- Om grillen är helt ny ska den brännas in och du skall använde en eldring. Det skapar bättre drag och hjälper röken upp i skorstenen. Eldringen ska vara med taggarna nere. Den följar med som standard i våra grillstugor och lusthus i Royal-serien. Det kan också köpas i vår webbutik som tillbehör klicka här för att se mer, säger VD Dag-Roar Ridderseth Eriksen.

Ibland kan det vara nödvändigt att använda den lite innan den fungerar optimalt när det gäller rök och drag.  

Våra Premium-stugor levereras utan eldring. Grillen och skorstenen är utformade för att skapa en optimal grillupplevelse, så att du inte behöver en eldring för att ge bättre drag och hjälpa röken upp i skorstenen. 

Justera höjden på teleskopsskorsten

Det kan vara nödvändigt att prova avståndet mellan grillen och huven/skorstenen. Vi säger vanligtvis att det ska vara så lågt som möjligt, men så att du kan se personen som sitter på andra sidan. Ibland måste det vara lägre eller högre än rekommenderat för att få rätt kombination med tillförseln av luft från utsidan.